Uusi yritysliittymä DNA Varma auttaa estämään haitalliset sivustot

Hui­jaus­yri­tykset koh­dis­tuvat nyky­päivänä kaikkiin digi­taa­listen lait­teiden käyt­täjiin. Uhkien moni­puo­lis­tuessa val­veu­tu­neem­pienkin käyt­täjien tark­kaa­vai­suutta koe­tellaan. DNA:n uusi yri­tys­liittymä DNA Varma on varus­tettu DNA Selaus­tur­valla, joka auttaa estämään hai­tal­liset sivustot.

”Kyber­hyök­käysten määrä on jat­ku­vassa kas­vussa. Kuu­lemme koko ajan uusista orga­ni­saa­tioiden hen­ki­löstöön koh­dis­tu­neista hyök­käyk­sistä, joilla tavoi­tellaan pääsyä orga­ni­saa­tioiden sisä­verk­koihin. Tra­ficomin Tie­to­turvan vuosi 2023 -rapor­tissa arvioidaan uhka­tason olevan jat­kos­sakin koholla, joten jokaisen on pysyttävä valp­paana”, DNA:n yri­tys­lii­ke­toi­minnan vies­tin­tä­rat­kai­suista vas­taava johtaja Mari Eklund kertoo.

Verk­ko­ri­kol­liset lähes­tyvät yksit­täisiä työn­te­ki­jöitä tietäen, että he ovat usein tie­to­tur­va­ketjun heikoin lenkki. Yksi ylei­sim­mistä kei­noista on tie­to­jen­ka­lastelu: työn­te­ki­jälle lähe­tetään hui­jaus­säh­kö­posti tai -viesti, joka näyttää tulevan luo­tet­ta­valta taholta, kuten esi­hen­ki­löltä, IT-osas­tolta tai yhteis­työ­kump­pa­nilta. Vies­tissä olevan linkin klik­kaa­minen saattaa johtaa hait­taoh­jelman asen­tu­miseen, jolloin rikol­liset saavat pääsyn orga­ni­saation jär­jes­telmiin ja tietoihin.

”World Eco­nomic Forumin The Global Risks -raportin mukaan 95 % onnis­tu­neista kyber­hyök­käyk­sistä on saanut alkunsa ihmisen vir­heestä”, Eklund kertoo.

Tietoturvasta huolehtiminen on osa yrityksen vastuullisuutta

Data on orga­ni­saation arvokas resurssi, jonka suo­jaa­misen pitäisi olla prio­ri­teet­ti­listan kär­jessä. Tänä päivänä kai­killa orga­ni­saa­tiolla on jotain suo­jel­tavaa tietoa digi­taa­li­sessa muo­dossa – vähin­täänkin hen­ki­lö­tietoja. Jokainen yritys on poten­ti­aa­linen kohde, sillä verk­ko­ri­kol­liset pyr­kivät var­si­naisiin koh­tei­siinsa usein toi­mitus- tai ali­han­kin­ta­ketjun hei­kommin suo­jat­tujen yri­tysten kautta. Kaikkien yri­tysten on siksi pidettävä tie­to­tur­va­toi­mensa ajan tasalla ja oltava val­miita pysymään muut­tuvan tie­to­tur­va­kentän kehi­tyksen mukana.

”Tietoturvasta huolehtiminen on vastuullisuusteko. Uhkakentän muuttuessa tarvitaan entistä parempia ratkaisuja. DNA:n uusi tietoturvaan keskittynyt yritysliittymä on yksi tavoistamme vastata asiakkaiden tarpeisiin ja heitä huolestuttaviin ongelmiin”, Eklund kuvailee. 

Lisä­kerros yri­tyksen tie­to­turvaan: DNA Varma estää pääsyn havait­se­milleen hai­tal­li­sille sivuille

DNA Varma -yri­tys­liittymä on yksi DNA:n toi­men­pi­teistä tie­to­tur­val­li­sempien yhteyksien puo­lesta. DNA Varmaan on sisään­ra­ken­nettu DNA Selaus­turva, joka auttaa hai­tal­listen sivujen tun­nis­ta­mi­sessa. Taval­li­sesti tie­to­tur­va­pal­velut ovat liit­tymiin ja muihin suo­jat­taviin yhteyksiin ostet­tavia lisä­pal­ve­luita. DNA Varma on tässä suh­teessa poikkeus, sillä turva tulee auto­maat­ti­sesti liit­tymän mukana.

Selaus­tur­valla varus­tetun DNA Varman ansiosta työn­te­ki­jöiden netin­käyttö on tur­val­li­sempaa, sillä DNA tark­kailee verkon uhkia yksit­täisten käyt­täjien puo­lesta. Selaus­turva suojaa netin­käytön DNA:n mobii­li­ver­kossa ja estää havait­se­miaan hai­tal­lisia verk­ko­sivuja, tie­to­jen­ka­las­te­lu­yri­tyksiä sekä haittaohjelmia.

DNA Selaus­turva toimii vain DNA:n mat­ka­pu­he­lin­verkon liit­ty­mällä. Se toimii myös ulko­mailla verk­ko­vie­railun aikana. Palvelu torjuu uhat sil­loinkin, kun kän­nykän verk­ko­yh­teyttä jaetaan toi­selle lait­teelle. DNA Selaus­turvan hyö­dyn­tä­minen edel­lyttää mobii­li­datan käyttöä WiFin sijaan.

DNA Varma on 5G-liittymä, joka on saa­ta­villa useam­massa eri nopeus­luo­kassa. 5G-liit­tymän etuihin kuuluu nopeuden lisäksi muun muassa luo­tet­tavuus ja ener­gia­te­hokkuus. DNA:n 5G-verkko tavoittaa jo 96 pro­senttia suo­ma­lai­sista heidän asuin­paik­kansa perusteella.